Follow by Email

31 December 2014

2014 - The tears and joy

Alhamdulillah, today is 1.1.2015. Time flies so fast until I can’t remember what had happened in a half of the year. I feel like I’m still a form 4 student, with loads of homeworks, the immatured girl. that’s me. ya Allah, I still can’t believe its already 2015. I don’t have any wishes for this new year YET, so I
think I wanna jot it down before I summarize the good and bad, tears and joy of 2014 

1. I want to work hard, really really hard (in a smart way) for my spm
2. I don’t want to disappointed my parents anymore
3. Less social networks
4. no more sleeping, dreaming in the class
5. no more complaining about my life

Honestly said, that’s all I want for 2015. since it will be my final year as a school student, a senior year and I will seat for the MOST IMPORTANT EXAM in the whole life, shopping and movies are the things that I have to sacrificed for a moment. this is all because the spm.


so for 2014, it was indeed a very very tough year for me, and Malaysia. recently, a very very heart-wrenching things had happened, the tremendous flood , the airplane crash qz8501 that was also related to Malaysia and yeah, the another two airplane tragedies, mh17 and mh370. may Allah bless all of us


while for me, yes I admit 2014 was a very, really tough year for me. such an eye-opening when I flashback the precious moments. there was times I cried a lot, A LOT and there was time I smile a lot. you know the feeling when you’re betrayed. in 2014 also, Im easily fall in love, for real. it is embarrassing when Im saying this but this is the truth and I hope I can learn from my mistake. well, I never have any boyfriend, but I have a loads of crush. im easily fall in love with hot guys in the movies and vines and blablablaa. 2014 was also the year when my insecurity level turn on many times bcs I’ve never thought there are thousands prettier girls out there beside me, euw


2014 was also a year that I learned a lot about friendship. manisnya ukhuwah kalau dihayati kan. I cried a lot when  most of my bestfriends a.k.a true friends were transferred to the other school.  they are the the only human who can understand me, sometimes my parents also dont get me but they do. they always do. I feel like it was the end of the world (ok this is exaggeration), I feel like im the weakest, so most of the time I walked alone at school. at home, I cried a lot. I really miss them T.T but Alhamdulillah we’re still keep in touch until now. social networks connect us, thank you twitter, instagram, wechat, whatsapp and, blog 


2014 was also a year that one of my childhood dreams comes true. I have always wanted to touch a snow, shooting snowball, building snowman and cuddling in the snow. Alhamdulillah I’d went to korea recently and it was indeed a very very very very very joyful trip ! all my childhood dreams come true ! i learned a lot about korea and until now I still feel that korea is very close to my heart. I wanted to go there again and again. It was still unbelievable, I watched a lot of Korean dramas, and hundreds episodes of running man,  bigbang, mama award, roommate and the other Korean shows , and now im in korea. you now how it feels aite, cant describe with words. I still looking forward to meet all the Korean stars, who had give a big impact in my life, kim woo bin because he is mashaAllah an effortlessly drop dead handsome guy I’ve ever seen in my life, park shin hye because I watched a lot of Korean dramas she’s starring such as miracle in cell number 7, the heirs and recently, Pinocchio. next I really want to meet BIGBANG, I want to meet gd, taeyang, TOP, seungri and daesung. I’d memorized all their songs, watched almost all their videos on youtube and all. I also wanted to meet with all the stars from running man especially jae suk and kwang soo and haha.


what a impossible wishes I have -,-‘

but inshaallah I hope it will comes true


I think, I’d summarize all the incredible things I had faced in 2014, I don’t remember all of them, but I hope the memories will always stick to my heart and my mind. but at the  top of all that, I still need to focus on my spm. may allah ease everything, past is past right, I did a lot / uncountable mistakes and sins, and I learned. you lose and win, that’s life. whatever it is, I learned. hopefully 2015 will be a better year for me, a new me, new life, new hope, new dream  happy new year everyone.


28 December 2014

Korea - Everland

hii

sebenarnya aku memang nak buat post ni ikut turutan hari, ala ala kronologi la kononnya. tapi aku memang tak ingat sangat tarikh. nasib dslr tolong setkan tarikh dekat gambar gambar, tu yang membantu aku nak tulis post ni. heheh (introduction paling pelik)

so, the next day after we visited nami island and petite france, we went to EVERLAND ! everland ni macam universal studio lah juga, but everland ni besarr sangat. honestly aku agak sedih sebab kitorang tak pergi lotte world, tapi aku sangat beruntung sebab everland pun memang best, 5 GOLDEN STAR aku kasi <3 and yeah, everland terletak di bandaraya Suwon :)

this is the view from our hotel room, ada snowwww



selfie with the koreans


hang tengok, tukang sapu sampah pun segak


uniform diorang iz so kiutt, kalau kat msia ada macam ni aku pun nak kerjaaa


the cute tree


tengah terbang




will miss u everland :(

26 December 2014

Korea - Petite France

hiii

have you ever heard of petite france ? no ? ok meh aku kasi hints apa kebenda petite france ni


kalau sape tengok secret garden, mesti ingat scene ni kannn. haa scene ni dilakonkan di petite france. 



and sapa tengok my love from the star ? tak silap aku ni eps 16 kot and episod ni dilakonkan di petite france jugak !



and running man eps 40 ! guest diorang taecyon and nickhun kott. haa and game diorang pun di petite francee.. tak silap aku ada lagi satu episod running man time ji hyo jadi snow white, haa yang tu pun kat petite france but aku tak ingat eps ke berapa.

actually lepas balik dari nami island, mr kwon sangat baik hati dengan offer kitorang untuk pergi ke petite france ! thank youu mr kwonn :')

and i was hereeee :)





haha ayah and safiya

im  not going to upload my picture due to the lack of lighting and of course i dont want to reveal the ugly side of me meheheh

ok thanks for reading, annyeoongg !!!

Korea - Nami Island Part 2

hiiiiii

sorry kepada sesiapa yang menunggu cerita nami island part 2 terutamanya datin HUDA HANA yang mempunyai request tak munasabah iaitu dia minta post nami island part 1 2 3 4 5 6. sorry hudaaa

lama gila aku tak update blog. sebab internet rumah macam siput maka tiap tiap hari memang aku mereput ja kat rumah bersama sama homeworkss yang tidak kenal belas kasihan :( pathetic gila hidup aku. whatever, aku nak sambung nami island part 2, aku rasa macam dah lapuk dan orang dah tak bacaa tapi takpa aku tak kisah (sangat).

so selesai solat di musolla tu, kitorang melawat kawasan. meh aku tempek gambo bukti aku gi sana













overall, nami island was greatt.. hope to see you again naminami
thanks for reading anway, annyyeoonnggg
***

10 December 2014

Korea - Nami Island Part 1


hi.
so alhamdulillah dah habis dah part untuk Jeju Island. Maka sekarang kita dah fly back to incheon. hehehe. so, the next day.. we went to NAMI ISLAND !

Spring

Winter

Summer

Autumn
aku rasa ramai yang bersetuju nami island sangat cantik semasa autumn kan ? haaa masa aku pergi nami island, walaupun time winter, tapi salji belum turun dengan lebat. means, bukan waktu salji turun lagi. baru nak introduction la kateko. kawan aku cakap, nami island takdak yang menarik time winter, tapi bagi aku. setiap tempat menarik tak kiralah musim apa pun. setiap tempat ada cerita yang boleh kita ambil pengajaran. moreover, nanti kalau orang tanya, 'eh anis, ko tengok winter sonata tak ? best kot cerita tu *double thumbs up*'. haa so sambil flip tudung boleh laa aku jawab, 'belum tengok lagi, tapi aku dah sampai ke tempat casting diorang di nami island. cantikkk oooo' hehe

so before kitorang bergerak ke nami island yang perjalanannya memakan masa hampir 2 jam setengah, kitorang singgah makan KOREAN FOOD di *insert cafe's name* . sebenarnya aku pun lupa nama tempat tu kekeke

seperti biasa, menunya sentiasa sama

ala ala steamboat

lahap betul semua orang makan haha
then after makan, kitorang sempat main salji kat luar. sebab salji kat luar tu tebal :)



sebab dia ni suka sangat berjalan and berlari pastu campak salji kat kakak dia :'/


then lebih kurang 15 minutes main salji, kitorang pun bergerak ke Nami Island :D untuk ke nami island, perlu menaiki bot ya. bukan bot yang angpa naik pi pulau redang tu, itu kecik. ni macam feri lah rupenyee sebab dia besor

pintu masuk pun dah besar

nasib baik dalam bot ni ada heater. kalau tak aku mungkin dah mati kebekuan dalam feri. sebab, kata mr kwon, nami island sangat sejukk. suhu boleh mencapai -7 degree celcius. eh jap, ada ke perkataan kebekuan ? #calonspm2015

with mommy. terpaksa tutup hidung guna additional shawl yang aku bawa sebab tak tahan sejuk. 

gambar group ;') ni di depan pintu masuk ke nami island


dah sampai nami island !! so setelah kami sampai, we decided to perform our solah first. so kitorang pun bergerak ke musolla kat sini. bagus betul orang korea ni, sediakan tempat solat untuk orang islam lagi :)



actually di sebelah musolla ada international book cafe. but for kids only laa. tapi aku suka tengok buku buku kat sini sebab ada macam macam languange dari macam macam negara. besttt


this is the view from the musolla. subhanallah, siapa kata nami island tak dak apa yang menarik time winter ? bagi aku, view macam ni dah tersangat cantikkk. kalaulah view bedroom aku macam ni ;')

so, setelah selesai solat, the exploration began.. *drumrolls*

(to be continued) kekeke. part 2 pulak k :D

thanks for reading anyway, annyeeeoonngg !!

Korea - Jeju Island Part 3

sebenarnya aku tengah buat homework english scrapbook. tapi biasalah, kalau homework yang kena guna laptop ni selalunya diselang selikan dengan melayari internet laa kan. maka dengan kesempatan ini baik aku habiskan cerita korea sebelum sambung-buat-homework-lah-sangat :p

so, setelah puas main salji sampai tangan kaki semua dah tak rasa, kami pun bergerak ke tempat seterusnya iaitu ke muzium 5D theatre kot tak silap aku. aku taktau apa namanya tapi dalam tu kitorang tengok movie 5D and ada juga muzium ice. muzium ice ni ala ala ict lah lebih kurang walaupun aku tak pernah pergi ict heh


censored sikit. so untuk 5D theatre kitorang tengok theme NINJA.. better laa daripada theme HORROR kan. ko bayangkan tengok HORROR dalam 5D erk


um so far the show was great, sempat laa jugak aku menguap sekali dua. the show was 7 minutes and yeahh.. worth watching it

lepas habis tengok theatre, kitorang masuk ice muzium pulak. ice muzium ni di ground floor dalam bangunan yang sama. ice muzium ni besttt sebab aku dapat sliding atas ice. real ice. not the artificial one


aku asyik ulang naik slide tu ja. kalah budak 5 tahun. buat malu ja.

kalau dalam gambar aku selalu nganga mulut. kenapa aku dilahirkan begini kenapa kenapa T.T

we spent there for hours, lepas tu dah malam. oh ya, di sana malam sangat awal tauu. pukul 5 dah gelap macam malam. but i tell you, seoul never sleep

the next day, kitorang ke airport untuk pulang semula ke seoul <3

bye jeju island !